31 December 2010

End of 2010 (Part 2) : 2010 In Review

(^_____^)
still smiling to the readers..

dalam Part 2 ni nak review balik segala peristiwa, memori, kisah pahit manis sepanjang tahun 2010 ni...

Entering the Cleanroom, lab untuk subjek Microelectronic Fabrication.. kena berpakaian seperti angkasawan, haha.. lab memenatkan, pahit manis semua ada..

:: In the Cleanroom ::

Percutian Bajet keliling Perlis (entry ini) bersama-sama dengan Anis, Ain, Hanim dan Vanessa.. dari pagi sampai malam round2 negeri Perlis ni...

:: Percutian bajet bersama mereka ::

follow rombongan dari meminang sampai la majlis perkahwinan ayohsu dan moksu.. 1 je miss 25 disember aritu (T_T)
:: Ayohsu and Moksu ::

my sister join me at UniMAP, ambik Diploma Pembuatan (entry ini).. budak ni beria xnak masuk UniMAP dulu tapi dalam UPU letak UniMAP 2nd choice, sekali dapat lak kat sini.. haha :-)


:: 2nd Sister ::

Join archery untuk ko-kurikulum, dah lama teringin kot... walaupun x pernah kena target, boleh la cakap aku pernah cuba sukan ni, hahaha..

:: Archery moment ::

Bersama-sama Photonian Family di UniMAP untuk semester 4....


:: The 1st batch Photonian Family yang havoc ::

banyak lagi memori tahun 2010 ni, ni baru sket... pengalaman pahit manis, masam masin, tawar payau, pedas berapi, semua ada.. pengalaman tahun 2010 ni akan jadi pengalaman dan pengajaran berharga untuk aku jalani hidup selepas ni.. segala yang baik akan di perbaikkan lagi dan segala yang buruk, aku akan cuba baikkan... sila beri tunjuk ajar ye, kadang2 x sedar menyakiti hati, mrngguris perasaan dan menaikkan kemarahan mana2 pihak.. aku ni blur2 orangnya, kot...

apa2 pun, tutup buku lama 2010.. kita buka chapter baru 2011, dengan azam baru dan bersedia untuk menghadapi segala cabaran dan pengalaman baru untuk 2011 ni....

"Life is full of excitement and misery, enjoy it both" - InTerNa,2010

it's almost new year eve...
that's all for now..
see you all next year..

~End of Chapter 2010~

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

End of 2010 (Part 1) : "FAHMI"nomena

(^_____^)
a smile greets sweet and charming readers..

it's the end of 2010, azam tahun 2010 dah penuhi belum??
kepada yang berjaya penuhi azam, tahniah atas usaha anda untuk memenuhi azam anda dan untuk yang belum, do your best this year.. put a lot more effort, sooner or later success will get nearer.. (^^,)

untuk part 1, story morey on "FAHMI"nomena...

1st : "FAHMI"nomena versi PHOTONIAN UniMAP
photo by Mr Smith Picture

Mohd Fahmi Mohd Sabri, one of the photonian 1st batch and sedara yang pernah 1 course kat UniMAP ni.. keputusannya untuk meninggalkan UniMAP banyak memberi kesan kepada sahabat2 terdekat sebab dia baik dengan semua orang.. apa pun, gudluck wherever u are..

di sini antara beberapa post dari blogger2 UniMAP dedicated to Uncle Fahmi..
1. Mohd Fahmi Mohd Sabri by Mr Smith Picture
2. The Memoir of the 3F by Underneath My Skin
3. Photonian's Farewell BBQ by Miss Suriatiey
4. Hanya Tinggal Kenangan - 2 by BukAn SekaDAr HibUraN
5. [khas]Mohd Fahmi Sabri by Ini Bicara Aku


2nd : "FAHMI"nomena versi KFCM
photo from KFCM fanpage

Khairul Fahmi Che Mat atau KFCM, goalkeeper pasukan bola Malaysia dalam AFF Suzuki Cup 2010 baru2 ni.. tahniah pasukan malaysia kerana berjaya menjulang piala AFF Suzuki tahun ni.. dapat cuti sehari hari ini (^_^)


 
menang sudah...

nak tau story pasal KFCM ni, boleh jenguk blog Elia Si Jejariruncing atau fanpage KFCM di Facebook...

that's all for part 1..
till next moment,
tata titi tutu...

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

27 December 2010

Double Triple Sorrow (T__T)

(^^,)
a little smile due to unstable emotion and thought..

entry lambat dari orang2 lain sebab aku xde kat tempat kejadian... sorry semua, sorry sangat2 uncle sebab xleh join bbq 25 Dis aritu.... keadaan x mengizinkan.. sakit kepala pikir banyak2 benda...

nape la 25 disember ni banyak benda jadi lak??

1. hari semua family aku berkumpul ramai2 tapi aku sorang x balik..

sangat3 nak balik tapi pikir baru seminggu kat sini, balik kejap cam membazir.. aku kesian kat parents aku, banyak abis duit untuk pastikan aku study elok2, cukup makan pakai time duk kat u ni.. misi aku tahun 2011 dan start semester baru ni nak spend on need only, not on want.. 4 orang ag bawah aku nak kena support ag... sacrifice is needed sometimes..

2. time ni jugak uncle nak tinggalkan semua budak2 fotonik..........

tau pun agak lambat.. camne nak jadi "university of  woris" ni?? dah x cukup korum, sampai ati......... (T_T)
ramai kat sini sayang uncle sebab dia caring, peramah, baik.. tambah2 ag uncle aku smart, ramai orang suka.. ahaha.. aku pun sebak tengok semua orang sedih.. aku bukan kejam, aku pun ade rase sedih.. tapi kita mesti jumpa lagi kan? kita kan woris, ehe...

dah la, tulis banyak2 nanti mata masuk habuk lak...
to uncle, aku support segala pilihan yang uncle buat, semoga berjaya dalam apa pun bidang pilihan uncle... support 200%
rajin2 la jenguk2 photonian kat sini, we all miss you here.....

till then..........

p/s: sape ag nak pesan kat korang suruh jaga anak sepupu dia ni? sape ag nak jadi sedara aku dalam kos fotonik ni? sape ag nak uncle aku kat sini? (T_T)


"LIVE TO LEARN TO LIVE"

22 December 2010

Thanx 4 The Lesson

(^____^)
a huge smile greet sweet readers..

biasanya dapat tau result final exam sebelum masuk semester baru, tapi kali ni dapat tau result time dah masuk semester baru... feel tengok result pun lain macam sket, ehee..

semester lepas punya result agak unexpected, x sangka tapi alhamdulillah, syukur sangat2 sebab naik dari sebelum ni... biar la naik seciput pun, janji usaha kali ni membuahkan hasil yang agak baik..

thanx a thousand million bunch to the lecturers, 3rd year photonic's students and all that encourage and help me in my study...
U GUYS ARE THE BEST!!!!!!!

..:: Photonic 1st batch ::..

pointer untuk semester ni 3.32, dari 2.64 sebelum ni... banyak kan naik? ahaha, sangat2 bernasib baik... terima kasih ya allah, bagi peluang untuk dapat pointer sebanyak tu...

that's all for now,
till next moment..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

19 December 2010

4 Negeri Dalam 2 Hari : The BigWork

(^___^)
new semester smile greet the loyal readers..

Baru sampai umah di Kg Wai pagi tadi... Macam x caye cuti sebanyak 2 minggu dah abis, sangat2 cepat masa berlalu... Honestly, x puas lagi duk kat umah.. X puas ag makan kat umah, maen2 dengan budak kecik kat umah (T___T)

ok, merujuk kepada perkara di atas (ala2 surat rasmi gitu)
keberadaan saya di 4 negeri yang berlainan adalah kerana......
Majlis Perkahwinan Ayohsu saya di Nibong Tebal, Pulau Pinang......

Hari pertama (17/12), sampai kat Sunny Villa Homestay kat Parit Buntar, Perak.. stay kat homestay ni sebab umah pengantin perempuan dekat je ngan umah homestay ni... majlis nikah petang tu..

Hari kedua (18/12), the bigwork ("bekwoh" dalam loghat kelate) kat umah pengantin perempuan a.k.a. moksu... rombongan pengantin  lelaki yang bertema biru berarak gi umah pengantin perempuan...
sebagai salah sorang pengusung hantaran, ada jugak la terselit dalam gambar2 yang dishoot oleh 3 photographer yg x kurang hebatnya...

..:: The Pengantin ::..

..:: The Hantaran ::..

abis sesi makan2, photoshoot dan sebagainya, semua ahli2 rombongan berangkat ke destinasi masing2... ade ke KL, ade yang terus balik Kelantan dan family aku teruskan perjalanan ke Perlis...

dipendekkan cerita, sampai la kat perlis dan stay kat Tasya Homestay di Taman Bukit Kubu, Jalan Serawak... abiskan masa 1 malam lagi ngan family dan hari ni, here i am in Kg Wai (again...)

ok, abis cerita..
eh, jap2.. baru 3 negeri tercatat.. 1 negeri lagi, Kedah tapi lalu je, singgah pun kat R&R je..
hahaha (^_^)

ok, setakat ni saje entry suku panjang ntuk hari ni..
till next moment..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

11 December 2010

UniMAP, here I come.. Again..

(^___________^)
a big huge smile greet all the adorable, lovable, cute and handsome readers..
banyak puji ni, baca jangan x baca..
thehehe..

terus ke tajuk..
yup, kurang dari seminggu lagi nak mula semester baru..
cuti akhir sem 2 minggu je sem ni, kejap sangat2..
(T_T)

:: model Kepsi sambilan ::

thanx a million bunch to Syariniey Amran sebab tangkap gambar, testing her new DSLR...
comel x? comel x?
aha, ok abaikan...
gambar ni di'capture' time keluar dengan housemate2 sebelum semua balik umah masing2..
3 orang dah balik, 5 je yang tinggal..

:: The Housemates ::

tiba2 terpikir, agak2 camne la result final aritu??
cam kureng je..
harap2 maintain, xnak turun2 dah..

UniMAP,
wait for me..
i'll be in Kg Wai in less than a week..

that's all dear readers,
till next time...

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

08 December 2010

Maal Hijrah 1432H

(^___^)
salam maal hijrah..

ehe, entry lambat sehari..
semoga tahun ni lebih baik dari tahun2 sebelumnya..
azam tahun baru??
macam biasa, selesaikan mana2 azam tertunggak,
huahuahua...

teringin nk me"makeover" blog ni,
any tips??
help plissssssssss..
(T_T)

ok, no idea dah..
brief update cuti2 ni..
till then..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

03 December 2010

Blog 1st Birthday (^_^)

(^___^)
greetings precious readers..



today is this blog 1st anniversary, ehe..
dah setahun dah blog ni, dengan 48 entry yang ntahpapentah...


seblom ni dah ada 1 blog tapi delete sebab x pandai lagi blogging..
huahuahua...

berjuta-juta perhargaan kepada sesiapa yang sudi jenguk2, singgah2, follow2 blog x seberapa ni..
to followers yang seramai 31 orang, thanx a thousand bunch sebab follow...


"saya blogger baru belajar, kalau salah tolong ajar cara btol"
(^_^)

ok, tu je..
esok last paper, Photonics II..
wish me luck..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

26 November 2010

Broken Wings


I know this will not remain forever
However it's beautiful
Your eyes, hands and your warm smile
They're my treasure
It's hard to forget
I wish there was a solution
Don't spend your time in confusion
I'll turn back now and spread

My broken wings still strong enough to cross the ocean with
My broken wings How far should I go drifting in the wind
Higher and higher in the light
My broken wings still strong enough to cross the ocean with
My broken wings How far should I go drifting in the wind
Across the sky, just keep on flying

keisoku no dekinai itami to keisoku no dekinai jikan no nagare ga
subete wo uemete shimaou to shite mo
sore demo watashi ni wa kanjirareru
sora kara ochite kuru no wa ame de wa nakute. . .
The pain that cannot be measured, the flow of time that cannot be measured
Even if that may fill up everything
I can still feel
What falls from the sky is not the rain. . .

Did I ever chain you down to my heart
'Cause I was afraid of you?
No, I couldn't hold any longer
Love is not a toy
Let go of me now
The time we spent is perpetual
Our future is not real
I'll leap into the air

My broken wings still strong enough to cross the ocean with
My broken wings How far should I go drifting in the wind
Higher and higher in the light
My broken wings still strong enough to cross the ocean with
My broken wings How far should I go drifting in the wind
Across the sky, just keep on flying

sora kara ochite kuru no wa ame de wa nakute. . .
What falls from the sky is not the rain. . .
....................................................................................................
Ending OST  Trinity Blood
Broken Wings - Tomoko Tane

11 November 2010

Chocolate Giveaway, nyum nyum....

(^_____________^)
chocolatey smile, nyum3..

tengah2 study pun sempat lagi usha2 blog orang, muehehe..
tertarik nak join 1 giveaway yg "nyum2 sedapnye"..

korang x tertarik ke bila tengok coklat yang sedap2 ni?

x terliur ke??

tengok pun nampak sedap kan?
so jom la ramai2 join Giveaway D'NIALICIOUS



senang je nk join Giveaway ni, lagipun Giveaway ni open to all...
nak tau lebih lanjut, boleh tekan link di bawah:


banyak masa lagi ntuk join, tarikh tutup Giveaway 10 Disember...

JOM2, CEPAT JOIN RAMAI2
while stock last....
(^_^)

to cik owner D'nialicious :
saya sangat5 suka coklat, n coklat kat blog cik nampak sangat2 soodaaaaapppp.... so, sila2 pilih saya antara pemenang ye, ehe..

that's all for now,
jangan lupa join Giveaway ni ye..
till next time...

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

01 November 2010

That Dark Cloud Contain Water

(^_^)
senyum ketar2, sejjjjuuuuuuuukkkkkk......

yes, that dark cloud contain water, a lot lot of water...
hujan non-stop dari pagi semalam di bumi perlis,
sejuk cam duk oversea..
tapi kg wai ni bukan oversea, by the sea je... kuang3x..

tapi serius sejuk, first time kot aku slowkan kipas bilik aku ke tahap 1..
sebelum ni, no 4 je manjang, ehe..

baca kt blog BEN ASHAARI tadi,
hujan dijangka berlanjutan sampai hari Rabu...
berkelubung dalam umah je la study week ni...
ni pun study 1 soalan pastu tido3...
study,
tido,
study,
tido...............

camno ni??
kalau perlis banjir, kelantan banjir....
gano nok kelik ni??
(T__________T)
jangan la banjir truk2, nak balik ni....

more info:
1. 296 penduduk di Perlis dipindahkan akibat banjir
2. Banjir di Perlis, lebih 1000 dipindahkan

ok, that all..
till then..
jom teman aku study Semiconductor Fundamentals....
(^_^)

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

25 October 2010

Rupa-rupanya..........

(^_^)
senyum tapi hati sedikit GELI-gelisah...

RUPA-RUPANYA.......
dah nak abis dah study, tinggal lagi setahun sisa-sisa pengajian kat UniMAP yang permai ini... sem depan dah nak LI, still mencari-cari lagi company mana nak apply intern..
aduh, blur2 sudah...

sedia ke aku nak keje ngan org?
sedia ke aku nak hidup sendiri?
~worried~

tadi time dalam bas shuttle balik dari kangar, tiba2 t'pk...
RUPA-RUPANYA........
dah nak masuk 3 tahun lebih duk utara malaysia ni..
dari matrik kat kulim,
sekarang degree kat perlis...
makin lama, makin utara...
(^^,)
ntah2 keje pun area utara gak..

pk2 ag...
RUPA-RUPANYA....
dah nak abis dah sem ni, final pun ag sebulan nak start..
aku?
study sket2 je, ehe..
ni video pembakar semangat ntuk study, di'download' dari facebook..
(^_^)
video

wish me luck for this coming final exam
and gudluck to all of you too...

till next time..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

04 October 2010

Minat + Hobi, apa korang minat??

(^_^)
smiling itu sedekah, muehehe...

point to the straight,
" apa minat/hobi anda2 sekalian???? "

DSLR?

Radio Amatur?

Blogging?

'facebook'ing? chatting? skyping? gaming?
posing? shopping? sleeping?
studying???

laen orang, laen minat...
budak2 Photonic kebanyakkannye berminat dengan incik DSLR.... walaupun course Photonic ni bukan course Photography seperti mana yang orang laen selalu pk tapi lens2 pada incik2 kamera itu adalah sebahagian daripada medium yang budak2 Photonic belajar... so, Photography ni adalah suku daripada Photonic, kononnye la...

gaya2 photonian + DSLR

encik Abah saya plak dengan minat barunya, Radio Amatur....
nak sembang guna Radio Amatur ni kena ambik lesen, ada exam 100 soalan... berkat study encik Abah dan cik Anak, makanya dapat la lesen ntuk guna Radio amatur ni... muehehe...
tapi3, set Radio Amatur ni agak mahal.. lebih kurang DSLR la, harga cecah ratus2 dan ribu2...

since ni antara 2 minat yang saya boleh depan mata sendiri, ni je yang boleh saya story mory...
hobi pelik2 anda boleh search kat Oddee.com.....


that's all 4 now,
till then....

p/s: sorry ciloks gambar2 korang (syed, along n sue)... gambar2 laen dari Oddee.com dan Yahoo Images..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

28 September 2010

Interesting : Oddee.com

(^_^)
senyum itu sedekah + awet muda... thihihi..

straight to the topic above, I would like to introduce you an interesting blog

Oddee.com
"A Blog of Oddities: the odd, bizzare and strange thing in our world"



website yang sangat menarik ntuk diterjah... macam2 ada...
benda pelik, yang tak pernah terpikir kat kepala, yang scary mary pun ade..
antara tajuk menarik dalam website ni adalah seperti berikut:-





banyak lagi yang menarik... so kalau rajin and interested, jom terjah website ni di SINI

that all 4 now..
till then.......

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

11 September 2010

Happy Raya semua.....

(^_____^)
raya mode smile to readers..


Aidilfitri'10

raya datang lagi dan hari ni hari ke-2 dalam bulan Syawal 1431 H..
bertemakan OREN tahun ni, striking but not too striking.. hehe..
macam biasa, hari raya pertama disambut dgn family belah ma ngan abah...

1st g beraya umah mak sedara depan umah sebab nenek belah abah duk situ...
isi perut dengan nasi minyak dulu, hehe...

then, terus balik umah nenek belah ma kat Kuala Krai.. awal2 jalan x jem ag...
jumpa sedara2 kat sana..
that is the BEST thing pasal RAYA,
Boleh jumpa ramai sedara mara, best2...

balik umah petang tu gak... jalan very5 the sesak..


x panjang, 5km je...

sama sampai ngan org jalan kaki (hiperbola semata-mata)

yang pasti, penat tapi best..
(^_^)

that's all for a quick update..
pics x banyak coz x ambik ag ngan incik photoshooter, ihi...

till then,
tata, titi, tutu....

03 September 2010

camni la bila time cuti...............

(^_^)
smile, i'm going home tonite...

hari last sebelum cuti raya.. dan macam biasa, aku antara yang lambat balik... baik la kunun2..
beli tiket awal pun balik,
beli tiket lambat ag la balik lambat....
haha, nak wat camne....

pagi tadi ade kelas ag, THINKING SKILLS...
subjek ni wat aku ngantuk kadang2, depend on the story mory yg lecturer cerita..
camne nak fokus, teringat nak balik je..
psiko tengok orang laen balik awal seminggu...

NAK BALIK, NAK BALIK....

anak mak btol kan?
nak balik je kejenye...
HOMESICK je selalu...
cmne nak keje jauh2 camni..

luckily, tiap2 kali cuti ada orang tu sanggup tunggu aku balik dulu baru dia balik...
THANX A BUNCH DEAR...

pape pun, sabar je la.. bukan x balik terus..
malam ni dah nak naek bas...
SEE U IN 2 WEEKS KG WAI

Di sini juga saya (aik? mode sopan) ingin mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan ............

**** pom, pom, pom****
(sound effect bunga api)

till next moment,
tata....

"LIVE TO LEARN TO LIVE"


01 September 2010

Anniversary...

(^___^)
smile to all readers especially "him".....

......today is our 2nd anniversary......


..:: to my dear ::..

thanx coz being with me till today
hope it last forever

thanx coz always helping me
ajar psl life n benda2 baru yg mmg patut tau

thanx coz always be with me
time moody especially, sori dear (^^,)

thanx for all your care (and gifts...)
susah gak kan jaga makwe sorang? hehe..

encik reader : ucapan2 gak, dah 2nd anniversary baru nak announce.. orang yg dah tau relax, orang lain pikir2 gak sape la "him" tu....
tuan punye blog : la, x taw ke? x tanye.. jap2...............................................

jeng3.....


ni syg sy, hahaha...
nama dia faisal hilmi,
dan
saya sayang dia
----------------------------------------------------------------

post jiwang gtu, muahaha...
ok x post ni yg?
(^_^)

till then,
tata...

"LIVE TO LEARN TO LIVE"



27 August 2010

Jom, pakat2 balik raya...

(^_______________________________^)
a very5 big5 smile coz soon i'm going home..

another one week here ang i'm off to my hometown..
haha, bunyi cam duk kat oversea je, padahal 5 6 jam je naik bas nak balik kelate..
x kira r, nak excited jgak.. any objection??

test sume dah abis dengan  jayanye.. yup, berjaya jawab tapi tengok la result camne..
trying my best, biarpun last minute study + tido3, zzzzzzzzzzzz...
xde nye tido skrg ni, time nak belajar je mata ni mengkhianati tuannye yg rajin study ini...

ag seminggu kat bumi perlis yg berangin2 panas ni.. ade yg dah balik kampung, test pun dah abis kan...
kelas ade ag tapi ponteng memonteng tu natural phenomena di kala cuti menjelang...

x gitu teman??
"YEEE", jawab teman2...

terima kasih teman2 atas support yg diberikan.. (^^,)
sesungguhnye sokongan kalian memberi berbillion makna ntuk diiku yg kerdil ini...

ok2, cukup di situ.. kami taw anda bosan x taw nak buat ape kn?
sekali lagi terima kasih kerana memahami.... (^^,)

cukup sampai sini dulu..
till then, thanx to sape yg sudi baca.. really appreciate it :)

till next time,
SELAMAT BALIK KAMPUNG..

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

20 August 2010

InComing.....< WATCH-OUT!!! >

(^_^)
still smiling to all readers..

InCOMING TEST!!!
20/08 - Digital Princple II
24/08 - Photonics II
26/08 - Semiconductor Fundamentals
20/09* - Engineering Management

tu dia, 1st test ntuk setiap subjek sem ni... esok test digit, hopefully very2 dapat jwb esok...
since awal2 dulu selalu je kata boring, bosan sebab "JADUAL KEBAHAGIAAN"..
sekali test dekat2, study la cik aishatul ye..
muga2 dapat skor ntuk sume test..
CHAIYOK2!!
(^^,)

sem ni aku target subjek Semicon kena study lebih5... sebab aku agak slow ntuk paham content yg disampaikn.. (Maafkan saya cik lecturer, sy xleh catch-up ag ..(T_T).. )
kalau susun ikut thap susah,
1st Semicon,
2nd Photonics,
3rd Digit..
ntuk subjek teras shja..

subjek wajib,
Thinking Skills,
Engineering Management,
Foudation English,
i'll try my best for these 3... (^^,)

puasa, still puasa penuh ag..
dah 10 hari dah..
x lama ag bleh balik umah..
suke2 (^________________^)

ok, cukup kemerapuan setakat ni.....
ni reminder ntuk test je, muahahaha..
till next moment................................

"LIVE TO LEARN TO LIVE"

17 August 2010

Miaoo... Meooww...

(^_^)
thanx for reading this thing..

based on the entry topic, can u guess what i gonna story2 today?
hehe.. need a hint?


ni bukan hint dah, jawapan terus.. (^^,)
bukan nak cite pasal krtun 'KID VS KAT' ni, nak cite family pet which is cat..

ok, aku BUKAN anti-kucing biarpun aku x bape suka kucing2 berbelit2 kat kaki..
kat umah ade 2 ekor, Lola ngan Ciko.. kucing2 lain ade tapi jarang yg tahan lama..
ade yg mati kne langgar, ade yg berhijrah umah orang lain, ade gak yg hilang tanpa kesan..



Ciko ngan Lola, yang ni je selalu gi jalan2 dan tau balik umah..
Lola ni ibu kandung Ciko, Ciko lak kira cam anak tunggal kot..
sebab time Lola beranakkan Ciko, dia je satu2nye dalam perut Lola..
biasa kucing beranak kuar 3-5 ekor, ni sekor je..

yang kesian, Ciko ni slalu xleh mnja ngan Lola.. nak isap susu pun cam x bagi..
kes nye si Ciko ni nmpak cam bukan anak kucing sbb dia besar x mcm anak2 kucing lain, kecik2 je..
dahr besar, bulu lak kembang2.. lagi r nampak ke'besar'an Ciko ni..

adik aku no 3 suka sangat2 main ngan kucing2 ni..Farihah lak suka gak main ngan kucing, tapi kucing nampak dia terus lari..
nanti abis r kucing tu kne tarik ekor r, kne cucuk ngan mainan dia r, mcm2.....

these cats reminds me of home, huhuhu..
emm, that's all for now..
till next time..
(^_^)

"LIVE TO LEARN TO LIVE"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...